Hva er hollistisk tannpleie?

Holistisk (Helhetlig) tannpleie kan trenge å bli forklart. Tradisjonelt forbindes tannpleie med hull i tennene (caries) og tannkjøtts betennelse (periodontitt), men det dreier seg egentlig om mye mer. Både helsestatus og livsstil blir fort et tema når det blir snakk om reparasjoner og forebygging. I helsevesenet søker man etter en større grad av samhandling, men tannpleien har lett for å bli glemt. «If you touch a tooth, you touch the body» (ref. tannlege Franseca Vailati) …. ja da er man der: Et fullt spektrum av funksjonen av struktur, kjemi og psyke. Effekten av et blendende hvitt smil slår både innover og utover, likeså med dårlig ånde, manglende tygge evne og smerter. Betennelse fra tenner og tannkjøtt kan forsterke betennelser andre steder eller spre seg til fjernere steder som hjerne, hjerte, lunger og ledd med mer. Færre har forstått at munnpusting og tungens funksjons mønster påvirker vekst og form av munnhulen på en slik måte at tiltak fra tannpleien vil påvirke både søvn og psyke, fordøyelse og hjertekar sykdommer, kroppsholdning og fysiske prestasjoner. Manglende tenner har vist seg å ha forbindelse med hukommelse og læring, alzheimer og demens.

Etter hvert vil du kunne lese mer utfyllende om dette og ulike temaer i tannpleien i mine påfølgende blogger.

Ta kontakt med oss ​​direkte

Kontakt oss via e-post eller ved å fylle ut kontaktskjemaet her.
Sensitiv informasjon må ikke sendes over e-post. Slik informasjon vil ikke bli besvart.

[fc id=’1′][/fc]

Åpningstider

mandag 8:30 – 15:30
tirsdag 8:30 – 15:30
onsdag 8:30 – 15:30
torsdag 8:30 – 15:30
fredag 8:30 – 15:30